2024 Dekorasyon ve Mobilya Trendleri Çok Şaşırtıcı

2024 Ev Dekorasyon Trendleri

2024 ev dekorasyon modası ve 2024 mobilya modelleri ile 2024 salon dekorasyonu yada 2024 mobilya modası mobilya renkleri binbirdekor.com sayfalarında sizlerle buluşmaya devam ediyor… Kısacası Dekorasyon ve mobilya konusunda 2024 ürün ve trendlerini selamlamaya devam ediyoruz arkadaşlar. Bu sayfamızda dekorasyon renklerinden duvar kağıtlarına, dekoratif objelerden, Oturma gurupları, salon takımları gibi bir çok unsurun 2024 modasında sizleri güzel bir yolculuğa çıkarmaya çalışacağız. Dolayısı ile eğer evlerinizi yeni trendlere göre tepeden tırnağa yeniden dekore etmek gibi bir fikir varsa aklınızda bu makalemize mutlaka göz atmanızı öneririz. Zira bu bakış sizleri maça 1-0 önde başlatacaktır…

Dekorasyonda Yeni Gelişmeler

Geçmiş yıllara nazaran hemen her sektörde olduğu gibi dekorasyon dünyası da baş döndürücü bir şekilde gelişirken bir önceki yıl kullanılan uygulamalar, aksesuarlar, dekoratif unsurlar yeni yılda demode oluveriyor. Yeni yılla birlikte insanların merak konusu ise acaba geçen yıldan bize ne kalacak yada yeni yılda hangi mobilyalar trend olacak, hangi renkler hüküm sürecek. Dolayısı ile sözü fazla uzatmayalım ve hemen konumuza giriş yapalım…

2024 Dekorasyon Renkleri

İç mekan tasarımı genel olarak renkler üzerine oturtuluyor, yani renklere göre organize ediliyor. Bu bağlamda evini yeni dekore edenlerin dekorasyon renk seçimi de her şeyden daha önemli bir hal alıyor. Örneğin geçtiğimiz yıl trend olan trend olan pastel pembelerin biraz daha kirli versiyonunu 2024 yılında karşımıza sıklıkla çıkacak. Yine pastel renklerin moda olduğunu görüyoruz. Soluk leylak, soluk sarı, parlak mavi ve son bir kaç yıldır trend olan siyah, antrasit ve donanma mavisi gibi koyu renkler odaları süslemeye devam edecek. Bu arada Bej tonları son 10 yıldır olduğu gibi yine trend. Ayrıca çeşitli tonlarda karamel baharatlı bal, turuncu tonları da yeni senenin en tutulan dekorasyon renkleri arasında yer alacak.

2024 Dekorasyon Modası

Dünyaca ünlü dekorasyon otoritelerinin fikirlerine göre 2024 yılı dekorasyonda uyumsuzluk yılı olacak. Açıkçası dekorasyonun ana unsuru olan uyum rafa kalkacak. Bu nedenle halılarınızı koltuk takımınıza, perdelerinizi de duvar kağıtlarınıza uydurmaya çalışmayın. Çünkü bu yıl uyumsuz malzemelerin ustaca bir araya getirildiği tarzda iç mekanlar zirve yapacak. Bir zamanların zengin dekorasyon belirtileri olan krom ve yaldızlı dekoratif unsurlar neredeyse unutulmuştu. Fakat 2024 yılında bu kombinasyon çok moda olacak. Eğer halen sakladığınız bu tip objeler varsa onları sandıktan çıkarabilirsiniz. Bu arada belki de dekorasyona biraz doğal bir hava katmak için olsa gerek, iç mekan dekorasyonlarının en önemli unsuru büyük ve küçük boyutlarda çeşitli bitkiler olacak. Bu arada vazolar, heykeller, lambader ve abajur gibi gibi dekoratif aydınlatma üniteleri de 2024 dekorasyon aksesuar trendleri arasında liste başı olacak.

2024 Duvar Dekorasyon Trendleri

Duvar dekorasyonu bir evin en önemli dekorasyon ögesidir. 2024 Yılında da duvarlarımızı 2 farklı öge süsleyecek. Bunlardan ilki tabi ki duvar kağıtları. Duvar kağıtlarında modern tasarımlara sahip çok renkli duvar kağıtlarının kullanıldığı ve tek duvar duvar kağıdı uygulamalarının yapıldığı odalar çok beğenilecek. 3 Boyutlu duvar kaplamaları da salonlarda, oturma odalarında ve mutfaklarda kendilerine yer bulacaklar.

2024 Mobilya Modası

Mobilya üreticileri ve mobilya markalarının kataloglarını incelediğimizde geçtiğimiz yıl ile bu yıl arasında çok büyük bir değişiklik olmadığını görüyoruz. Ancak retro tarzı tarzı mobilya tasarımları sanki biraz daha ön planda olacak gibi. 2024 Mobilya modelleri ise 70’li yıllara has iç gıcıklayıcı yuvarlak hatlara sahip, bükülmüş ahşaptan yapılan masalar, sandalyeler mesela. Kanepe ve oturma gurubu yelpazesinde ise özellikle deri ve hassas döşemelik kumaşlar bir adım daha önde olacak. Salonlarda ise Chester tarzı hükmünü sürdürmeye devam edecek gibi görünüyor.

2024 Mobilya Renkleri

2024 Yatak odası takımlarında country tarzının etkisi geçmese bile zayıfladı gibi görünüyor. Bu tip alanlarda geleneksel mobilyaların yerine yatak odası dekorasyon tarzınıza göre, ahşaptan daha fazla kumaşın kullanıldığı, daha modern yada daha lüks yatak odası takımları yeni yılda yatak odalarının vazgeçilmezler arasında yerini alacak.

Yeni Yıl Trendleri Herkesin Hoşuna Gitmeyebilir !..

Bilmenizi isteriz ki yukarıda verdiğimiz bilgiler kesinlikle kehanet değil arkadaşlar. Dekorasyon dünyasına yön veren çeşitli otoriteler ve dünya dergileri tarafından belirlenen 2024 iç mekan dekorasyon trendleri. Elbette bu trendler yada modaya uygun olan her şey herkesi memnun etmeyebilir. Kendi evinizi dekore ederken sadece mevcut trendleri değil kendi tercihlerinizi de değerlendirin. Hatta bu trendler ile kendi alternatiflerinizi harmanlayın. Ne de olsa kendi hayatınızı kendi evinizde yaşayacaksınız 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir