Salon Asma Tavan Dekoratif Aydınlatma Fikirleri

Asma Tavan Aydınlatma Yöntemleri

Sayfalarımızda sıklıkla asma tavan modelleri ve örnekleri sunuyoruz. Asma tavan ışıklandırma konusunda ise farklı fikirler aramayı sürdürüyoruz. Örneğin son olarak led ve spotlu hazır asma tavan modellerini beğenilerinize sunmuştuk. Ayrıca tavan havuz led aydınlatma ve led ve spot aydınlatmalı hazır asma tavan gibi konularda binbirdekor.com’un eski sayfalarında sizlerle buluşmuştu…  Bu sayfamızda da yine asma tavanlarına değişik bir aydınlatma uygulamak isteyen okurlarımıza yöneliyor ve asma tavan ışıklandırma tekniklerini masaya yatırıyoruz…

Salon Asma Tavan Işıklandırma

Dün akşam Amerikan yapımı hafta sonu dizilerimden birini izlerken, adamların bizim gibi normal tavandan sarkıt avizeleri hiç bir şekilde kullanmadıklarını fark ettim. Dizinin baş rolü eve giriyor ve girişte bulunan dresuar üzerinde ki abajurları açıyor. Arabasının anahtarlarını dresuar üzerine bıraktıktan sonra, mutfağa geçiyor ve kendine bir kadeh şarap koyuyor, onların mutfaklarının vazgeçilmezi olan ada tezgahlı mutfaklarında akşam yemeğini hazırlamaya başlıyor. Burada da yine ada tezgahın tavan hizasında ki farklı tasarımlara sahip dekoratif aydınlatmaları kullanıyor.

Asma Tavan Led Aydınlatma Nasıl Yapılır ?

Yemek işi bittikten sonra onlarda bizim ki gibi bir salon olgusu olmadığından yaşam alanı adını verdikleri oturma odasında televizyon izlemeye başlıyor ki burada da herhangi bir şekilde tavan sarkıtı, şaşalı bir avize kullanmıyor. Soft bir ışık veren lambader eşliğinde tv keyfi yapıyor.

Asma Tavan LED Işık Fiyatları

Televizyon keyfini yaşam alanında tamamlayan kahramanımız, yatak odasına gidiyor ve bura da yatak başucunda ki abajurları açıyor. Burada bizim yüzde 80’imizin yapmadığı bir şeyi yapıyor ve başucu kitaplarını bu dekoratif abajurların loş ışığı altında okurken uykuya dalıyor. Gördüğünüz gibi yatak odasında da hiç bir şekilde avize kullanmıyor. Merak etmeyin rüyasında geçen olaylarda, mekanlarda da hiç bir şekilde tavan avizesi kullanılmıyor. Abajurlar, aplikler, lambaderler falan adamların ev aydınlatmalarında kullandıkları başlıca armatürler.

Işıklı Asma Tavan Tasarımları ile Salon Asma Tavan Modellerinden Örnekler

 

Diziyi izlerken bir anda modern tarzlarda dekore ettiğim oturma odamın tavanına gözüm ilişti. Kristal taşlı, daire şeklinde, uzaktan kumandalı avize modellerini bilirsiniz. Bu tarz avizemiz aydınlatıyordu sadece oturma odamızı. Tripod yani üç ayaklı minimalist bir lambaderimizin yanında asma tavanımızın spot ışıkları da sönüktü ve çok uzun zamandır bu aydınlatma armatürlerini kullanmıyorduk.

Salon Dekorasyon Fikirleri ve Gizli Işıklı Alçıpan Asma Tavan Tasarımları

Bir an benimle birlikte diziyi izleyen eşimle göz göze geldik ne anlatmak istediğimi bir anda anlayıverdi ve ilk olarak asma tavan spotlarını yakıp, sarkıt avizemizi de uzaktan kumandasından kapattı 🙂 Bir anda ortam olması gerektiğinden daha fazla aydınlanınca bu defa, asma tavan spot ışıklarını da kapatıp, lambaderi açtı. Bu lambadere çuvalla para vermemize rağmen belki de hayatında ilk defa ışığı kendi bünyesinde görüyordu 🙂

Salon Asma Tavan Dekorasyon Fikirleri ile Asma Tavan Spot Aydınlatma Örnekleri

Ancak verdiği soft ışık eşliğinde televizyon izlemenin de ilk defa bu kadar hoş olduğunu keşfettik. Şimdilerde genel olarak oturma odamızda lambaderi kullanıyoruz. Salonumuza ise çok pahalı orta avizemiz yerine asma tavan içerisine gizlettiğim iki farklı renge sahip led lambaların hüzmeleri tercih ediliyor. Çok karanlık veya loş olursa sadece asma tavandaki kenar spotları açıyoruz ve inanın o çok pahalı sarkıt avizenin verdiği ışıktan daha verimli ve daha keyifli bir aydınlatma elde ediyoruz.

Bu bağlamda sizlerinde böyle kaliteli bir aydınlatma elde etmeniz adına ve bu tür aydınlatmaları, tıpkı Amerika ve Avrupa’da yaşayan halklar gibi bir kültür edinmeniz adına salonlarında asma tavan kullanan binbirdekor.com takipçileri için asma tavan ışıklandırma ve aydınlatma fikirlerini, dekorasyon örneklerini bir araya getiriyorum. Foto galerimizde bu örneklere göz atarak salonlarınızı daha tatlı ışıklarla daha verimli bir şekilde aydınlatabilirsiniz…

SALON ASMA TAVAN DEKORATİF IŞIKLANDIRMA ÖRNEKLERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir