Çimlerinizin bakım Takvimi

Efendim kış nedeni ile uzun bir ara verdiğimiz bahçemizle haşır neşir olmaya kaldığımız yerden devam ediyoruz. Çimlerimizin bakımını yıl içerisinde ve hatasız yapmak oldukça önemli bir konudur. Çimlerinizin sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmesi için uygulamanız gereken çeşitli yöntemler vardır ve bu uygulanacak yöntemlerinde belirli bir mevsimi, daha doğrusu ayı vardır. Dilerseniz yıl boyunca çimlerimize nasıl bir bakım uygulayacağız aylara göre hep birlikte göz atalım…

Ocak
Ocak yı içerisinde çimlerini için yapmanız gereken çok fazla iş yoktur aslında. Çimlerinizin üzerinde toplanan yabancı maddeler için basit bir temizlik yapmanız yeterli olacaktır.
Şubat
Eğer ılıman iklime sahip bir bölgede yaşıyorsanız şubat ayı içerisinde bakım ve altyapı çalışmalarına başlayabilirsiniz…
Mart
Mart ayında çimleriniz yavaş yavaş gelişmeye başlar. Yabancı maddeleriçin basit bir temizliğin yanında zararlı otlar için ilaçlama yapabilirsiniz. Gübre uygulama yapılan alanlarda ise bir hafta boyunca yoğun sulama uygulamalısınız…

Nisan
Eğer Mart ayında gübreleme yapmadıysanız bu ay gübreleme yapabilirsiniz. Bu ay, çimlerinizin kış aylarında zarar görmüş bölgelerinde yenileme yapmak için oldukça uygun bir zamandır. Nisan ayında çimlerinizi belirli aralıklarla biçmelisiniz.
Mayıs
Havaların ısınması ile birlikte çimlerinizi haftada 2-3 kez sulamanız gerekir. Bu ay içerisinde biçme aralığınıda sıklaştırmalısınız. Çimlerinizin daha canlı görünmesini sağlamak için azot takviyesi de yapabilirsiniz…
Haziran
Havaların iyice ısınmaya başladığı Haziran ayı boyunca çimlerinizi yoğun olarak sulamanız hayati önem taşımaktadır. Çimlerinizi sabahları güneş doğmadan, akşamları ise güneşin batışından sonra sulamalısınız…

Temmuz
Bu ay içerisinde çimlerinizi muntazam ve düzenli bir şekilde sulamaya devam etmelisiniz. Buna ek olarak, çimlerinizi biçerken çok kısa kalmalarından kaçınmalısınız…
Ağustos
Ağustos ayında yapacağınız işlemler Haziran ve Temmuz aylarında yaptığınız işlemlerle aynı olmalı…
Eylül
Kış yaklaşırken tam bu ay içerisinde artık gübrelemeye başlasanız iyi olur. Çiminazot, fosfor, ve potasyum değerlerine göre gübreleme yapmaya dikkat edin. Ayrıcaçimlerinizizararlı bakteriler ve canlılara karşı korumak için ilaçlama yapmanız gerekebilir…    

Ekim
Bu ay boyunca çimlerinizi biçmeyi bir kenara bırakabilirsiniz, ancak kurumuş yapraklar gibi yabancı maddeleri temizlemelisiniz…
Kasım
Kasım ayı tembel bir aydır, bu ay çimlerinizin bakımını duraksama dönemine bırakabilirsiniz. Ancak çimlerinizi soğuk havalardan korumak ve onların besin ihtiyacını karşılamak adına gübre takviyesi yapabilirsiniz…
Aralık
Yılın son ayında çimleriniz büyümeyi tamamen bırakır. Dolayısı ile Oldukça hassas bir dönemdir ve çimlerinizi sulamayı kesinlikle bırakmanız gereken bir dönemdir…

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir