Boya tabancası ile boya nasıl yapılır ?

Duvar boyama önerileri duvar nasıl boyanır boya tabancası ile ev boyanırmı boya tabancası ile duvar boyama boya tabancası nasıl kullanılır…

Ev boyamak hakikaten meşakketli bir iştir arkadaşlar, zira daha önce bir kaç defa evimi kendim boyadığım için iyi bilirim, her babayiğitin harcı değildir 🙂 Özen ve emek isteyen yorucu bir iştir. Dolayısı ile birazda tecrübe ister. Örneğin tavan kesmelerini tavana taşırmadan dikkatle atmak gerekir. Bir kat kurumadan ikinci kata geçmemek ve katları vururken boyayı akıtmamak gerekir. Yerlere damladığında ise kurumadan hemen silinmelidir. Bu konularda kendinize güveniyorsanız ve ben yaparım diyorsanız, hiç durmayın ve hemen işe başlayın, zira inanmak başarmanın yarısıdır 😉 Eğer kendinize güvenmiyorsanız işinin ehli bir usta ile anlaşmanızı veya bir boya makinası almanızı öneririm. Üstelik artık eskisi gibi pahalı değil bu makinalar ve piyasada bir kaç çeşidi mevcut. Eğer evinizi kendiniz boyamaya karar verirseniz, boya tabancası fırça ve ruloya nazaran işinizi çok daha hızlı ve temiz yapmanızı sağlayacaktır.  Boya tabancası ile boya yapmayı bilmiyorsanız endişelenmeyin çünkü binbirdekor.com olarak her zaman olduğu gibi bu konudada yanınızdayız ve size nasıl yapılacağı hakkında hemen alt tarafta bazı önemli bilgiler sunacağız…

boya tabancası ile boya yapma

Boya tabancası ile duvarlar nasıl boyanır ?…
Efendim duvarlarınızı boyamadan önce ilk olarak iyi bir maskeleme yapmalısınız. Yani boya bulaşmaması için pencere ve kapı kenarlarını süpürgelikleri süpürgelikle bantlayın. Priz ve elektrik düğmelerini söküp kablolarını izole ettikten sonra eski gazetelerle buatları doldurun. Ben elektrikten anlamam diyorsanız priz ve elektrik düğmelerini de bantlayabilirsiniz. Bu arada zeminlerinizede boyadan korumak adına naylon sermenizde fayda var. Geniş naylonlar yapı marketlerde çok ucuza satılıyorlar. Ayrıca bu naylonlarla evde bulunan eşyalarınızıda kapatıp, boyadan etkilenmesini engelleyebilirsiniz…
Maskeleme işlemleri bittikten sonra boyaya başlayabiliriz artık. Boya tabancalarını kullanırken basitçe altındaki deposunu boya ile doldurduktan sonra sadece tetiğine basmanız yeterli olur. Boya tabancasını ileri geri gezdirerek tavan duvar birleşim yerlerini yavaşça boyayın. Bir duvarı tamamen bitirdikten sonra diğer duvarları aynı şekilde boyayın.
Duvar boyama işiniz bittikten sonra hemen boya tabancanızı temizleyin. Temizliği hemen yapmazsanız makinanızın sprey ucu kuruyup tıkanabilir. Ayrıca içini temizlemek de daha sonra çok zor olur. Boya kapı ve pencere kenarlarına ve süpürgeliklere kullandığınız kağıt banttarınızı, da yavaşça çıkartın.

Boya tabancası ile tavan nasıl boyanır
Önce tavanınızı boyamaktan başlayabilirsiniz. Tavanlar genellikle beyaza boyanır. Siz de tavanınızı duvarınızdan farklı bir renge boyayacaksanız kalın bir maskeleme bandı (kağıt bant, boya bantı) ile önce duvarınızın üst kısımlarını bantlayın.
Düzgün bir boyamada boya tabancası fırça ve rulo kadar damlatmasa da korunmak için rahat hareket edebileceğiniz ince plastik eldivenler, gözünüzü korumak için iş gözlüğü, kol ve bacaklarınızı da kapatacak kıyafetler giyebilirsiniz. Yerleri ve eşyaları da korumak için naylonlarla kapatabilirsiniz.
Boya yapacağınız odanın pencere ve kapılarını açık tutmak boya kokusunun hemen dağılmasını ve boyanın çabuk kurumasını sağlar.
Boyanızı boya tabancası ile boyamada tavsiye edilen oranda ve boyanın özelliğine göre su veya tiner ile karıştırdıktan sonra boya deposunu doldurup önce tavandan boyamaya başlayın.
Boyamaya köşeden başlayın. Soldan sağa çok hızlı olmayan hareketlerle boyayın ve başka bir bölgeye geçmeden önce önce yaptığınız yerin iyice kapandığından emin olun.
Tavan boyama işi bittikten sonra geri dönüp kaçırdığınız bölgeleri kontrol edin. Gerekirse elinizle de boyanmamış yerleri kontrol edebilirsiniz.
Duvar yüzeyindeki kağıt bantlarınızı dikkatlice ve yavaşça çıkartın.
Duvar boyamaya başlamadan önce hazne içindeki boya kurumadan hemen boşaltıp temizlemeniz gerekir. Temizleme işini makina üreticisinin temizlik açıklamalarına göre yapın.

Uyarılar ve Tavsiyeler
Herşeyden önce üretici firmanın boya tabancası ile ilgili talimatlarına uymak işinizi kolaylaştırır.
Satın alacağınız veya aldığınız boya tabancasının sizin yapacağınız boyama işine uygun olup olmadığına dikkat edin. Boya tabancalarının da küçük, orta ve uzun işler için olanı bulunur.
Ayrıca boya tabancasını çok uzun süre devamlı kullanmak makinanıza zarar verebilir. Talimatlara uygun olarak çalışırken belirli aralıklarla boya tabancanızı dinlendirmelisiniz.
Boyamaya başlamadan önce kendinize test yapabileceğiniz bir yer bulun. Bu sayede boya tabancasını duvarda hangi hızda gezdireceğinizi ayarlamak daha kolay olacağından hata yapma olasılığınız da düşecektir.
Boyanızı ister boya Tabancası ile ister fırça veya rulo ile yapın ustaların tavsiyesi en iki kat uygulamadır. İki kat boyamada homojen renkler ortaya çıkar ve görünmeyen hataları da ortadan kaldırırsınız. Boya su bazlı ise yaklaşık 2 saat, yağlı boya ise 24 saat sonra ikinci kat yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir