Bir Odayı Üç Adımda Profesyoneller Gibi Boyayın !

Boya badana ipuçları, boya nasıl yapılır, duvarlar nasıl boyanır gibi soruların cevaplarını oturup internette araştırmaya başladınız değil mi ?.. Çünkü bir kaç kıştır hayalini kurduğunuz rengini değiştirerek oturma odanızın, salonunuzun, yatak odanızın ve belki başka diğer alanlarınızın dekorasyonunda köklü değişiklikler yapma hayalini artık hayata geçirmek istiyorsunuz ve muhtemelen bunun için profesyonel bir usta ile anlaşmak yerine, maliyeti biraz daha düşürmek adına oldukça basit gibi görünen boya işini kendiniz yapmaya karar verdiniz.

Bu kararınız hiç de mantıksız bir karar değil, zira Avrupa ve Amerika’da bir çok ev hanımı kendi duvarlarını kendileri tıpkı profesyonel bir boyacı gibi boyayabiliyor. izim onlardan neyimiz eksik. Sadece biraz bilgi ve donanımsa olay onuda binbirdekor.com sayfalarında sizlerle buluşturuyoruz…

Oda boyamaya nasıl ve nereden başlayacağınızı bilmiyor olabilirsiniz, hatta nasıl malzemeler kullanacağınız hakkında en ufak bir fikriniz de olmayabilir, ancak bu dünyanın sonu değil ve sizleri karamsarlığa itmesine izin vermeyin. Makalemizin sonunda tam donanımlı bir boya ustasından farkınız kalmayacak 🙂

Ev Dekorasyonu Duvar Boyama Önerileri ve Boya Badana İpuçları

1 – BOYA HAZIRLIK AŞAMASI

İşleri doğru sırayla yapmak duvar boyama ve badana işlerini inanılmaz bir şekilde kolaylaştırır. İlk olarak elinize boya ve fırçayı almadan hemen önce odanızı boyaya hazırlamak için bir saatinizi ayırmanız projenizin sorunsuz şekilde ilerlemesine yardımcı olacaktır. Unutmayın hazırlık boya işinin yüzde 50’sidir…

Eğer eviniz eşyalı vaziyette ise yani halihazırda evde oturuluyorsa ilk olarak, odada ki tüm mobilyaları odanın ortasında toplayın ve üzerlerini hemen her yapı markette bulabileceğiniz koruyucu boya örtüsü ile kaplayın. Zeminlerinizide bu tür bir kaplama ile örtün ki boya yaparken damlama olursa zeminlerinizi kirletmesin. Ardından perde veya jaluzileri çıkarın, anahtar ve prizlerin üzerindeki elektrik kapağı plakalarını çıkarın ve kapı ve pencerelerin pencere kilidi ve kapı kolları gibi donanımlarını sökün.

Hazırlık işi bunlarla sınırlı değil tabi, boya kutularını açmadan önce, duvarlarınızda açıklık veya çatlaklar varsa, alçı gibi dolgu malzemeleri kullanarak bunları doldurmanız, dolgu malzemesi kuruduktan sonrada pürüzsüz bir yüzey oluşturmak için zımparalamanız gerekir. Zımparalama sonrasında tozlardan arındırmak için yüzeyleri nemli bezle silmeyi unutmayın. Yeni boyanmış duvarlarınıza toz veya kir yapışmasını istemezsiniz.

Duvar Tavan Kestirme Boya Uygulamaları ve Duvar Boyama İpuçları

2 – KÖŞE ve PERVAZLAR İÇİN KESTİRME BOYA

Duvarlarınızı ve tavanınızı farklı renklere boyuyorsanız, bu iki rengin köşelerde birbirine karışmaması için bu köşelerde ‘kestirme’ yapmanız gerekecektir. Dolayısı ile bir 4 numara bir kestirme fırçasına ihtiyacınız olacak. Fırçanızı boyaya fazla daldırmadan hafif darbeler ile boyamaya başlayın. Her ihtimale karşı diğer elinizde ıslak bir bez bulundurun ve kestirme alanları dışına boya taşırdığınız da bu bezle fazlalıkları silin.

Aynı şeklide tavan ile duvarların birleştiği yerlerde kestirme yaptığınız gibi pencere kenarları, zemin süpürgelik kısımlarında da kestirme yapmalısınız. Pencere ve kapılarınızın pen ve ahşap doğramaların üzerine birkaç santimetre veya daha fazla gelecek şekilde boyamak akıllıca bir harekettir. Kestirme konusunda beceriksiz kalacağınızı düşünüyorsanız maskeleme bandı kullanmanızı öneririz. Bu, bir sonraki adıma sıra geldiğinde hoş ve temiz bir hat oluşturacaktır.

Kestirme Boya Nasıl Yapılır Kestirme Boya İncelikleri

3 – BOYA ve RULO ZAMANI

Boya büyük bir kovaya alınır uygun oranda inceltilir. Almış olduğunuz boyanın arkasında hangi oranda inceltileceği yazmaktadır. Boya inceltilme işlemi bittikten sonra duvarlarımızı boyamaya başlayabiliriz. Ruloyu komple daldırmadan ufak dokunuşlarla ve döndürerek ruloya boyanın dokunması sağlanır.

Odanızın Tavanlarını da boyayacaksınız boyama işine buradan başlayın. Bu sayede, damlayan boyalar boyanmamış yüzeylere gelecek ve kolaylıkla silebileceksiniz veya daha sonra üzerlerini boyayabileceksiniz. Duvarlarda belli bir alan boyayın. Üzerinden bir tarama geçin.

Duvar Boyama Nasıl Yapılır ve Duvar Boyama Önerileri

Birinci kat boya ince bir şekilde uygulayın. Emilim fazlaca olduğu için. İkinci kat boya daha kalın uygulanabilir. Eğer duvar temiz ise genelde iki kat boya yeterlidir. Eğer kirli bir duvarınız varsa veya koyu renklerdeki duvar renginizi açık bir renk ile değiştiriyorsanız 3 hatta 4 kat boya vurmanız gerekebilir.

Bu bilgiler ışığında hareket ederseniz en çok bir gün içinde boya işini tamamlarsanız. İlk etapta biraz acemilikler, fırçaların hiç alakasız yerlere değmesi, sıçramalar olacaktır, eliniz alıştıktan sonra ise kendinizi yıllardır bu işi yapan profesyonel bir boya ustası gibi hissedeceksiniz…

Duvar Dekorasyon Fikirleri ve Duvar Boyası Yapma Önerileri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir