Dekoratif Duvar Aplikleri ile Eviniz Işıldasın

Yepyeni Aplik Modelleri

Ev dekorasyonunu gösteren en önemli ögelerin başında aydınlatma armatürleri gelir, başta avizeler olmak üzere, aplikler ve lambader dekorasyonunuzun daha sofistik ve ışıltılı görünmesine neden olur. Bu bağlamda bizlerde evinizin ışıltısını biraz daha arttırmak adına, zaman zaman sayfalarımızda bu aydınlatma ögelerini incelemeye alıyoruz. Mesela bu gün led aplik modelleri başta olmak üzere retro aplik ve ayna üstü aplik modelleri de dahil olmak üzere çeşitli aplik tasarımlarından örnekler sunacağız sizlere. Bu nedenle duvarlarınızda güzel bir aplik görmek istiyorsanız doğru yerdesiniz.

En Güzel Duvar Aplik Modelleri Binbirdekor’da

Hatırlarsanız daha önceki sayfalarımızda apliklere yapı market reyonlarında göz atmış, aplik modelleri bauhaus ile aplik modelleri ikea ve koçtaş duvar aplikleri gibi başlıkları altında bu market ürünlerini sizlerle paylaşmış, ayrıca şişhane aplik modelleri de sayfalarımıza konuk olmuşlardı. Bu sayfamızda ise daha değişik aplikleri bilgi ve beğenilerinize sunacağız.

Aplik Nedir ?

Ama daha öncesinde aplikler hakkında hiç bir fikri olmayan okurlarımızı bu ürünler hakkında aydınlatmaya çalışalım. Efendim aplikler bir tür duvar aydınlatmasıdır. Google üzerinde tavan aplik modelleri gibi aramalar görüyoruz ancak bu kesinlikle yanlış. Tavan aydınlatmalarına sarkıt yada normal avizeleri gösterebiliriz. Fakat apliklerin tavanla hiç bir şekilde alakası yoktur.

Modern Duvar Aplikleri

Aplikler özellikle Amerika ve İngiltere’de daha sonra diğer Avrupa ülkelerinde uzun yıllardan bu yana kullanılan aydınlatma alternatifleridir. Alternatif diyoruz çünkü özellikle Amerika da bildiğimiz avizeler pek kullanılmaz. Daha çok konsollarda abajur ve lambader kullanımı vardır. Ayrıca koridor gibi mekanlarda da sıklıkla aplik kullanılır.

Dekoratif Aplikler Yeni Moda

Ülkemizde ise avizeler daha sık kullanıldığından aplikler pek bilinmez yada bilinse de tercih edilmez. Daha doğrusu edilmezdi. Ancak yeni dekorasyon anlayışları doğrultusunda özellikle bir çok yeni bina da veya yeni dekore edilen evlerde artık apliklere de yer veriliyor. En azından elektrik tesisatları hazır hale getiriliyor. (Apliklerin elektrik tesisatı avize tesisatlarından farklı olarak duvara çekilir.)

Aydınlatma Trendlerinde Aplikler

Şimdilerde özellikle dekoratif aplik tasarımlarının, paragraf aralarında sunduğumuz görsellerde de göreceğiniz üzere, baş döndürücü bir gelişim göstermesi, tasarımlarının inanılmaz dekoratif bir hale gelmesi, led teknolojilerinin apliklere entegre edilmesi ile birlikte özellikle modern mekanların vazgeçilmez aydınlatma ögeleri arasına girmeyi başardılar. Tabi bu yeni trend de Osmanlı dekorasyon tarzlarının da yeniden moda olmasının büyük payı var. Örneğin şu sıralar hemen üst tarafta resmini gördüğünüz Osmanlı aplik modelleri pek bir tutuluyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir