Yatak Odası Perde Seçimi Nasıl Olmalı? 2024 Öneriler

Yatak Odası Perde Fikirleri 2024

Perdeler ev dekorasyonlarının olmazsa olmaz enstrümanlarındandır. Üstelik görevleri sadece dekorasyonda katkıda bulunmak da değildir. Zira mahremiyetimizi koruma ve ışık geçirmeme gibi öneli misyonlarda yüklenmiştir bu tekstil ürününe. Dolayısı ile perde seçimi konusunda hassas davranmamız gerekir. Hele de konu yatak odası perdeleri ise. Yatak odası ile uyumundan renk ve desenlerine, ışık geçirme özelliğinden tasarımına kadar oldukça ince eleyip sık dokumak gerekir. Fakat endişelenmeyin, zira binbirdekor.com olarak bu konuda da yanınızdayız ve sizler için bu sayfamızda “Yatak perdesi nasıl olmalı?” sorusuna yanıt arıyor, bu konuda aklınıza takılan bir çok soruyu cevaplıyoruz.

Yatak Odası Perdesi Ne Renk Olmalı?

Yatak odası perdelerinde en önemli hususlardan biri renklerdir. Odanın genel dekorasyonuna uyumlu, aynı zamanda bu alan dinlenme alanımız olduğu için sağlıklı bir uykuya elverişli ve ışık geçirmez renkler tercih edilmelidir. Bu kriterler göz önünde bulundurulduğunda ise akla ilk olarak doğal olarak koyu renkler gelir. Zira canlı renkler ve karmaşık desenler dikkatinizin dağılmasına neden olabilir. Dolayısı ile koyu renkli perdeler hele de açık renkli mobilyalara sahip bir yatak odasında ideal bir seçim olacaktır. Örneğin beyaz yatak odası takımına hangi renk perde yada krem rengi yatak odasına hangi renk perde gider? gibi bir soru geçiyorsa aklınızdan, lacivert, bordo, kahve gibi tonları denemenizi öneririz.

Yatak Odası Fon Perde Ne Renk Olmalı?

Eğer yatak odanız güneş ışığını yeterince almıyorsa bu tip koyu perdeler odanızı basık ve boğucu bir hale getirir. Böyle yatak odalarında bir güneşlik ile çift kanatlı fon perdeler kullanılabilir. Fon perdelerin rengini seçerken de yine karanlık tonlardan uzak durmanızı, daha açık ve soft renkleri tercih etmenizi öneririz. Örneğin yatak odanızın duvar ve mobilya renklerine uyumlu ise pastel pembe tonlarını, sarıya çalan kerpiç tonlarını ve hatta flamingo pembesi gibi renkleri kullanabilirsiniz. Eğer odanız gün ışığını fazlaca alıyorsa ve fon perde kullanmak istiyorsanız yukarıda bahsettiğimiz koyu renkleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yatak Odası Tülü Nasıl Olmalı ?

Perde tasarımcıları yatak odası tül perde tasarımları konusunda iki çeşit perde önerirler. Bunlardan ilki parlak renkleri ile ilkbahar ve yaz seçeneği, ikincisi ise yarı saydam ve hafif kumaşlar ile sonbahar kış seçeneğidir. Dolayısı ile parlak ve sıcak renklerle hafif ince modeller, desenli ve yarı saydam modeller, dantelli modeller yatak odalarında kullanılabilecek olan en güzel tül ve fonlardır. Üstelik böyle hafif tüllerle ağır fon perdeleri bir araya getirerek harika bir kombinasyon elde edebilirsiniz.

Yatak Odası Perde Fikirleri ve Modelleri

Yatak odası perdeleri konusunda gelen en çok sorulardan biri de tarzıdır. Mesela “Yatak odasına stor perde olur mu?” sorusu ile sık karşılaşırız. Bu sorunun cevabı ise oldukça basittir. Yukarıda bahsettiğimiz kriterleri sağlayan her türlü perde tasarımı yatak odasında kullanılabilir. Bu kriterleri sağlayan perdeler ise Boydan boya stor perdeler, Parçalı stor perdeler, Düz kloş perdeler, Sahne perde modelleri ve Kruvaze perdelerdir.

Yatak Odası Perde Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Efendim perdeler pahalı ürünlerdir. Dolayısı ile her canımız istediğinde yada her sıkıldığımızda perde yenileyemeyiz. Bu nedenle konu girişinde de bahsettiğimiz gibi perde seçimi yaparken titiz davranmak sizin yararınıza olacaktır. Bu nedenle perde seçerken, perde kumaşını ışık geçirgenliği en az olan kumaşlardan seçmeye özen gösterin. Yatak odası dekorasyonunun kusursuz olması için seçeceğiniz perde renk ve desenlerinin yatak örtüsü, duvar kağıtları yada duvar renkleri ile uyumluluğunu göz önünde bulundurun. Ayrıca perdenizin pile sıklığı ve perde uzunluğuna dikkat edin. Yatak odasında yer alan perdelerin uzunluğu salona göre daha uzun olmalıdır. Unutmayın pencerenin 20 veya 25 santimetre üzerinden asılan perdelerin modern görünmesi için pileleri uzun tercih edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir