Dekorasyonda PEMBE

Yatak ve Çocuk odası dekorasyonunda sıkça kullanılan Pembe renk  enerji veren ve yaşam dolu bir renktir. Daima genç kalmanın ve zinde olmanın ifadeside olarak tanımlanabilir. Enerjisini kırmızıdan alan Pembe, kırmızıya göre daha yumuşaktır. binbirdekor.com olarak şimdi sizler için analiz edeceğimiz Pembe rengi aynı zamanda ilk baharın rengi olarak da tanımlayabilriz. Pembenin bu saf yönü aynı zamanda kusursuz bir dünyanın ve hayaller peşinde koşulan bir yaşamın da habercisidir. Pembe çekicidir, hünerlidir ve fantezi doludur. Dişi yönü gizleyemeyecek kadar aydınlıktır .

Pembe Rengin Dekorasyondaki Etkileri
Hayallerin rengi pembe, ortama kazandırdığı enerjinin yanı sıra hassas etkileriyle çalışma alanlarında pek tercih edilmez.Daha olumlu bir yaşamı düşlemenin rengi olarak,özellikle dekorasyonda kız çocuklarının odalarında kullanılır.Pembenin kırmızıya kaçan gülkurusu, bordo tonları ile içinde hafif mavilik taşıyan tonları dekorasyonda daha fazla kullanılır.

Pembe Rengin Simgeleri
Pembe saflığı, pamuk şekeri ve bebekleri temsil eder.Hayalleri sembolize eden pembe, tıpkı kırmızı gibi aşkı çağrıştırır.Ancak kırmızı aşkın tutku yönünü yüceltirken pembe, romantik ve saf aşkın simgesi olmuştur.

Pembe Rengin İnsan Sağlığı Üzerindeki Fİziksel Etkileri
Pembe rengin insan hayatında eksik olması fizyolojik olarak epilepsi, sinir hastalıkları ve böbrek rahatsızlıklarına neden olur.Tedaviye devam edildiği sürece kara üzüm, dut,lahana, pancar vb. besin maddelerinin tüketilmesi tavsiye edilir.

Pembe Rengin Psikolojik Etkileri
Pembe insanları sever. Pek çok kere pembe , partinin ve eğlencenin rengi de olmuştur.Özellikle koyu pembe, kişiler arasındaki enerji değişimini sağlar. Tutkunun rengi kırmızı eyleme geçme isteği uyandırırken, pembe fiziksel bir uyarıcı rolündedir. Pembe aynı zamanda yaratıcılığı da etkiler.Pek çok kişi pembenin dişi rengi olduğunu düşünür.Erkeklerden çok azı bu rengi yaşamlarında kullanır.

Pembe Rengin Çocuk Gelişimindeki Etkileri
Pembe renk çocukların kolaylıkla uykuya dalmalarına yardımcı olur.Özellikle kız bebeklerde kullanılan pembe, neşeli ve mutlu bir büyüme dönemine de etkili olur.Pembe rengi seven çocuklar çekingen olmalarına karşın bunu iyi şekilde saklarlar.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir