Temmuz Ayında Bahçe Bakımı Nasıl Yapılır?

Bahçe Bakımı Bilgileri

Yaz boyunca bahçelerinizde hoşça vakit geçirmeniz adına bahçenizi güzelleştirecek bahçe süsleme fikirleri yanında bakım ve düzenleme önerileri de sunmaya devam ediyoruz. Daha önce ki sayfalarımızda Mart ayında bahçede yapılacaklar ve Nisan ayı bahçe bakımı gibi konularla sizlere yardımcı olmaya çalışmıştık. Ayrıca meyve ağaçları bakım takvimi konumuz da meyve ağacı bakımı ile ilgili önemli bilgileri paylaşmış, meyve ağacı böcek ilacı ve fidan ilaçlama yöntemleri hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışmıştık. Bugün ise Temmuz ayı bahçe bakımı konulu, yine çok önemli hatırlatmaların yapıldığı bir makale ile huzurlarınızdayız. Bu makale içerisinde Çim bakımı ve ağaçların bakımı da dahil olmak üzere Temmuz bahçe bakımına dair bir çok önemli bilgiyi bir arada bulacaksınız.

Temmuz Ayında Bahçe Bakımı

Temmuz ayı gelirken, bahçenizin canlılığını sürdürmek ve bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamak için doğru bahçe bakımı yöntemlerini uygulamak önemlidir. Sıcak hava koşulları altında bitkilerinizi korumak, sulama düzenlemeleri yapmak ve zararlıları kontrol etmek, bahçenizi güzel ve canlı tutmanın anahtarlarıdır. Unutmayın Temmuz ayında bahçe bakımı, bitkilerinizin sağlıklı ve canlı kalmasını sağlamak için önemlidir. Bahçenizdeki bitkileri düzenli olarak kontrol edin ve ihtiyaçlarına uygun olarak bakım yapın. Bu sayede sıcak yaz aylarında bile bahçeniz canlılığını koruyacak ve göz alıcı bir görünüm sunacaktır.

Temmuz Ayı Çim Bakımı

Öncelikle hemen hatırlatalım ki, Temmuz ayı içerisinde çim alanlarda, havalandırma işleminin yapılması çimlerin sağlıklı olarak devamını sağlar. Çim havalandırma işlemi, çim havalandırma makinesi ile ya da havalandırma tırmıkları yardımı ile yapılır. Çimler boyları uzun tutularak sık sık biçilmelidir. Bu arada havaların iyice ısındığı Temmuz ayında sulama işlemine de günlük olarak devam edilmelidir. Fakat sulama işleminin verimli olabilmesi için genel olarak çimlerinizi akşamları güneş battıktan sonra sulamaya dikkat edin.

Temmuzda Bahçe Gübreleme

Bitkilerinizin sağlıklı büyümesini ve güçlü bir şekilde gelişmesini sağlamak için Temmuz ayında düzenli olarak gübreleme yapmak önemlidir. Organik gübreleri tercih etmek, bitkilerinizi beslerken doğal bir yaklaşım benimsemenizi sağlar. Bahçenizde kullanacağınız gübrenin bitkilerinizin ihtiyaçlarına uygun olduğundan emin olun ve üretici talimatlarını dikkate alın. Bunun yanında bahçenizde ki bitkilerde asalakların oluşmamasına özen göstermelisiniz.

Zararlı Kontrolü ve İlaçlama

Sıcak yaz aylarında zararlı böcekler ve hastalıklar bitkilerinizin sağlığını tehdit edebilir. Bitkilerinizin üzerindeki zararlıları düzenli olarak kontrol edin ve asalak yada zararlı tespit ettiğinizde hemen asalakları yok eden bir ilaçla gerekli koruma önlemlerini alın. Zararlıları engellemek için organik böceksavar veya doğal böcek kovucu kullanmayı düşünebilirsiniz. Ancak ilaçlamada en önemli nokta, hangi ilacın hangi asalak için etkili olduğunun bilinmesidir. Aksi taktirde yapacağınız ilaçlama hiç bir işe yaramayacağı gibi mevcut asalak popülaritesini de arttırabilir 🙂 Bitkilerinizin sağlıklı olmasını sağlamak için düzenli olarak bitki yapraklarını temizleyin ve hastalıklı veya ölmekte olan bitkileri hemen çıkarın.

Temmuz Ayında Bahçe Ayıklama

Temmuz ayında yapılması gereken önemli bir işlemde ayıklama işlemidir. (Kuru ve sararmış yaprakların, küçük ve zayıf dalların, solmaya yüz tutan taçların makasla kesilerek temizlenmesi) Mesela güllerde, aşılı ağaççık ve süs çalılarında dipten çıkan yabani sürgünlerin kesilmesi gereklidir. Ayrıca solan çiçeklerin temizlenmesine devam edilir. Bu iş güllerde solan çiçekten sonraki ilk sağlıklı yaprağın üzerinden kesmek suretiyle yapılır. Yıldız çiçeklerindeki ikinci goncalar kesilip, yalnızca ilk açan ana goncalar bırakılır. Böylece taçlar daha büyük olacaklardır.

Ağaç Bakımı Aşılama ve Budama

Temmuz ayı ağaççıkların daldırma dalı yada dallandırma çubuğu yöntemi ile çoğaltılmalarına en uygun aydır. Leylak ve güllerde göz aşısı ile üretim zamanıdır. Yaz boyunca çiçek açan ağaççık ve çalı formlu bitkilere, yazlık çiçeklere, özellikle güllere besin takviyesi yapılmalıdır. Çiçeklenme dönemi sonunda gübreleme işlemine son verilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir