Gergi Tavan Modelleri m² Fiyatları Ortalama Maliyet 2024

Asma Tavan Gergi Tavan Modelleri

Günümüzün modern veya klasik ev dekorasyonlarında tavanlar yeni sistemlerle donatılıyor. Elbette bir zamanların alçıpan asma tavan modelleri halen ilk tercih sebebi. Fakat tahtlarının sallandığını söyleyebiliriz. Zira teknolojinin ilerlemesi ve dekorasyon anlayışlarının değişmesiyle daha etkileyici ve işlevsel asma tavan sistemleri ortaya çıkıyor. Mesela gergi tavan sistemleri gibi. Üstelik bu tavan uygulamasının fiyatları çok daha uygun. Daha kolay ve zahmetsiz bir şekilde monte edilebiliyorlar. Bu nedenle evlerini yeniden dekore eden bir çok insan tavan dekorasyonu konusunda tercihini gergi tavanlardan yana kullanıyor. Bu sayfada olduğunuza göre muhtemelen sizde tavan dekorasyonunuzda gergi asma tavan sistemini kullanmak niyetindesiniz. Eğer tahminimiz doğruysa gelin bu sistemleri hep birlikte detaylı bir şekilde inceleyelim.

Modern Gergi Tavan Modelleri

Aslında gergi tavan sistemleri yaklaşık 10 yıl önce hayatımıza girdiler. Fakat evlerden ziyade öncelikle büyük ölçekli iş yerlerinde rastladık bu sisteme. Örneğin özel hastanelerde, alışveriş merkezlerinde gördük. Ardından daha küçük boyutlu işletmelerin tavanlarını süslediler. Düğün salonları, avukatlık büroları, oteller, kafeler, restoranlar gibi. Şimdilerde modern ev dekorasyonlarında salonlarda, yatak odalarında, mutfaklarda ve genç odalarında görüyoruz. Peki bu sistemler nasıl monte ediliyor, normal bir alçı asma tavan modeline göre avantajları ve dezavantajları var mı? Hepsinden önemlisi gergi tavan fiyatları ne kadar? Şimdi hep birlikte bu soruların yanıtını arayalım arkadaşlar…

Gergi Tavan Nedir, Nasıl Yapılır?

Adı üzerinde germe bir sisteme dayalı aslında gergi tavanlar. İstenilen tasarım doğrultusunda alüminyum profillerden oluşturulan iskelet üzerine resim baskılı, esnek ve özel bir brandanın ısıtılıp, gerilerek bu iskelete giydirildiği detaylı fakat basit bir uygulamadır. Dolayısı ile alçıpan asma tavanlara nazaran daha uygun bir işçilik ve malzeme maliyetine sahiptir. Üstelik bir alçıpan asma tavanlara göre daha hızlı ve temiz bir şekilde monte edilirler. Tasarım iskeleti hazırlandıktan sonra bir kaç saat içerisinde montajı yapılabilir.

Gergi Tavan Kullanışlı Olur mu?

Evler için yeni bir sistem olduğundan insanlar genelde bu sistemi sorguluyor doğal olarak. Mesela, kullanışlılığı sorgulanıyor veya Google üzerinden “gergi tavan ömrü ne kadardır?” gibi sorgulamalar yapıyor. Ancak yaptığımız araştırmalara göre endişelenecek bir durum yok arkadaşlar. Firmalar 15 yıl garanti veriyor. Çünkü esnek bir malzeme olması nedeniyle deformasyona karşı oldukça dayanıklılar. Mesela deprem veya binanın sarsılması durumunda alçıpan tavanlarda olduğu gibi çatlamıyor, sünmüyor, şekli bozulmuyor. Hepsinden önemlisi yırtılmıyor. Zira 150 kiloya kadar dayanabiliyorlar. Ayrıca Ultraviyole ışınlardan etkilenmiyor, yani güneş ışığına bağlı olarak solma yapmıyor. Hatta alevden bile etkilenmiyor. Çünkü Avrupa B1 alev almazlık sertifikasına sahip bir ürün.

Gergi Tavan Avantajları

Bir dekorasyon sitesi olarak gergi tavanlarının en önemli avantajlarının aydınlatma olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bilinen bütün asma tavan sistemlerinde, spot veya avize gibi bir aydınlatma armatürüne ihtiyaç duyuluyor. Örneğin alçıpan sistemlerde asma tavan spot ışık modelleri kullanılıyor. Havuzlu alçıpan asma tavanlara LED şerit ışıklar ekleniyor. Karolaj veya taş yünü asma tavanlarda 60X60 cm ebatlarında aydınlatma armatürleri kullanılıyor. Gergi tavan sistemlerinde ise böyle bir armatüre ihtiyacınız kalmıyor. Zira ürünün iskeletine yerleştirilen normal spotlar yeterli oluyor.

Gergi Tavan Katalog

Gergi tavan sistemlerinin avantajları saymakla bitmiyor. Yukarıda bahsettiğimiz aydınlatma avantajının yanında en dikkat çekici özelliği ise dilediğiniz resmi tavanınıza yansıtabiliyor olmanız. Mesela tavanınıza üst resimde gördüğünüz gibi bir gökyüzü görseli koyabilirsiniz. Bu gökyüzünü gece veya gündüz olarak olarak seçebilirsiniz. Doğa resimleri, ağaç dalları, ikonik objeler ekleyebilirsiniz tavanınıza. Binlerce yıllık bir Kilisenin veya Osmanlı’dan kalma bir Caminin kubbesini bile taklit ettirebilirsiniz gergi tavanınızda… Hatta en sevdiğiniz insanların resmini bastırabilir, aile fotoğraflarınızı bile sergileyebilirsiniz gergi tavan sistemlerinde…

Gergi Tavan Fiyat Hesaplama

Bu sistemi bu kadar anlattıktan sonra büyük ihtimalle aklınıza “Gergi tavan metrekare fiyatları ne kadar?” gibi bir soru geliyor. Aslında bu soruya net bir cevap vermek neredeyse imkansız. Çünkü fiyatlar ilk olarak tavanınızın büyüklüğüne göre değişiyor. Bunun yanında tavanınızın şekli ve istediğiniz tasarımda fiyatta önemli rol oynuyor. Tabi bir de istediğiniz resmin görselin fiyata etkisi var. Kısacası bir çok kriter üzerinden hesaplanıyor gergi tavan fiyatları. Fakat gergi tavan m² fiyatı için ortalama bir fiyat verecek olursak, gergi tavan metrekare fiyatlarının 300,00 TL ile 500,00 TL aralığında değiştiğini söyleyebiliriz.

Gergi Tavan Örnekleri

Yukarıda sizler için gergi tavanlar hakkında detaylı bilgiler verdik. Elimizden geldiğince bu uygulamanın fiyatları ve avantajları hakkında sizleri bilgilendirdik. Şimdi biraz daha fikir sahibi olmanız adına uygulama örnekleri sunalım. Bunun için hemen alt tarafta bir foto galeri hazırladık. Bu galeri içerisinde çeşitli uygulama örneklerini göreceksiniz. Muhtemelen salonunuza, yatak odanıza, mutfağınıza uygun bir çok modeli burada bulacaksınız. Dolayısı ile evinize herhangi bir asma tavan uygulaması yaptırmadan hemen önce foto gale4rimizi ziyaret etmenizi öneririz.

En Güzel Gergi Tavan Modelleri

“Gergi Tavan Modelleri m² Fiyatları Ortalama Maliyet 2024” Konusunda 2 Yorum Var

  1. gergi tavan modellerinizi çok beğendim. Gergi tavan yaptırmak istiyorum en kısa zamanda iletişime geçerseniz sevinirim…

    1. Merhaba Ramazan bizler binbirdekor.com olarak sadece mobilya ve dekorasyon fikirleri sunan bir web sitesiyiz herhangi bir şekilde ürün satış hizmetimiz yoktur, ilginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir