Parke Yaptırırken Süpürgelikleri Kırın !..

Derler ya eskinin yenisini olmaz diye aslında doğrudur, ancak yenisinde alamıyorsak eskisini temiz kulanmalıyız. Bu düşünce ile evimin artık iyice eskiyen ve modası tarihe karışan karo zeminini hem ısı yalıtımı sağlaması, hem de dekoratif görüntüsü nedeniyle lamine parke döşetmeye karar verdim. Karar vermez olaydım 🙂 kolay bir iş olacağını düşündüğüm parke kaplamanın başıma neler açtığını tahmin bile edemez siniz 🙁 Eski süpürgelikler resmen canıma okudu, üstelik bu süpürgelikler kırılırken duvarlar mahvolduğu için tüm evi yeniden boyatmak durumunda kaldım ki, burada “sende eski süpürgelikleri kırmadan parke yaptırsaydın bu kadar uğraşmazdın” dediğinizi duyar gibi oluyorum, ancak benden bir iki ay kadar önce parke yaptıran bir arkadaşım eski süpürgelikleri kırmadan parke yaptırınca ortaya kötü hatta iğrenç bir görüntü çıktı… Sakın diyeyim onca para verdiğiniz parkelerinizi, süpürgelikleri kırmadan döşettirmeyin. Dilerseniz sözü fazla uzatmadan bu zorlu süreçte başıma gelenleri ve eski evlere parke döşettirmek düşüncesinde olan okurlarımıza kılavuz olması amacı ile hep birlikte izleyelim…

Eski karo zeminim ve parkelerim aynen bu şekildeydi. Düşünsenize bu iğrenç süpürgelikler üzerine parkenin o şık süpürgelikleri nasıl durur… 

Bir elimde çekiç bir elimde murç başladım parkelere hınçla vurmaya 🙂

Kırma işlemi yaklaşık üç koca gün sürdü ve benim kollarım artık tutmuyordu…

Eski süpürgelikleri kırma işlemi bittikten sonra yerlerini kaba alçı ile doldurma işlemi başladı…

Allah sizi inandırsın kaba alçı çekme işlemi, kırma işleminden daha zor, sürekli eğilip doğrulduğunuz için belinizi belli bir süre sonra hissetmiyorsunuz 🙂

Kaba alçı çekildikten sonra sıra üzerine saten alçı çekmeye geliyor…

Saten alçı işlemini tamaladık ama daha çoook işimiz var… Şimdi alçının kurumasını bekleyeceğiz…

Saten alçı kuruduktan sonra perda denilen son yoklama işlemi var… Perda bittikten sonra duvardaki pürüzleri almak için ince bir zımpara ile zımparalama işlemi başlıyor…

Veee son olarak boyacınızın girip tüm evi boyaması gerekiyor 🙂 Evet nihayet eviniz parke döşenmeye hazır durumda…

 

 

 

 

“Parke Yaptırırken Süpürgelikleri Kırın !..” Konusunda 3 Yorum Var

  1. merhaba bende uzun araştırmalar verdim sonunda hilti ile bütün evin süpürgeliklerini kolaylıkla kırdım bouyacı girip tadilat yapıp evi komple boyayacak dediğiniz gibi kötü bir görüntü olmuyor

    1. Çok isabetli bir iş yapmışsınız. Süpürgelikler kırılmadan parke yapıldığında çok emanet ve sakil bir görüntü oluşuyor…

  2. Parkeleri yaptırdıktan sonra bu yazıyı gördüm abi. Süpürgelikleri kırmadık çok kötü oldu valla. Kesinlikle kırmanızı tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir