Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri ve Örnekleri

Oturma Odası İçin Değişik Dekorasyon Fikirleri

Uzun yıllardır kullandığınız oturma odanızın dekorasyonunda bir değişikliğe gitmeye karar verdiniz ve bu alanın dekorasyonunu kafanıza göre yenilemeyi düşünüyorsunuz. Ancak henüz nasıl bir şey yapacağınız hakkında en ufak bir fikriniz yok ve İnternet’te bir araştırma yaparken sayfamıza girdiniz. Eğer tahminimiz doğru ise sizde doğru yerdesiniz, zira binbirdekor.com olarak burada sizlere oturma odası dekorasyonu hakkında bir çok farklı fikir sunuyoruz. Mesela kısa bir zaman önce dar uzun oturma odası dekorasyonu ve küçük oturma odası dekorasyonu hakkında ilginç bir makale yayınladık. (Linklere tıklayarak bu makalelerimize de göz atmanızı öneririz.)

Oturma Odası İçin İlham Veren Tasarımlar ve Resimler

Bu sayfamızda ise sizin gibi oturma odası dekorasyonunu baştan aşağı değiştirmeyi düşünen okurlarımıza fikir vermek, bir anlamda ilham kaynağı yaratmak adına, birbirinden güzel oturma odası dekorasyonlarını yada Avrupalıların deyimi ile yaşam alanlarının değişik dekorasyon görsel örneklerini, açıklamalı olarak bir araya getiriyoruz. Dolayısı ile eğer yeniden dekore edeceğiniz bir oturma odası için farklı fikirlere ihtiyacınız var ise bu makalemizi mutlaka okumanızı öneririz.

Oturma Odası İçin İlham Veren Tasarımlar ve Resimler

Oturma odası dekorasyonları nedense Türk halkı tarafından salonlara nazaran hep ötelenen bir olaydır. Salonlara gösteren ihtimam, özen ve para oturma odalarına oranla hep kısıtlıdır. Bunun nedeni ise bu alanın sadece akşamdan akşama kullanılmasından kaynaklıdır. Oysa ki duvar kağıdından perdesine, halısından aksesuarlarına kadar neredeyse dekorasyonuna bir servet harcanan salonlar ise sadece misafirden misafire kullanılır.

Oturma Odası Dekorasyonu Neden Önemli ?

Türk halkının misafirperverliği anlaşılabilir bir konu ancak, evin en güzel alanını ayda yılda bir gelen misafire ayırıp, pek önemsenmeyen oturma odasını, üstelik, hemen her akşam ailece oturup, televizyonda en sevilen dizilerin izlendiği, keyifli aile sohbetlerinin yapıldığı sımsıcak bir ortam olan alanın dekorasyonuna dikkat etmemek anlaşılamaz bir olay 🙂 En azından ailemize ve dolayısı ile kendimize olan saygımızdan oturma odası dekorasyonuna en az salonlar kadar dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyoruz, bu bağlamda sizce de haklı değil miyiz ?..

Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır ?..

Bu düşüncemize katıldığınız ve bize hak verdiğiniz bu sayfamızda olduğunuzdan belli. Peki o halde gelelim can alıcı soruya… Akşamları eve geldiğinizde, sizi dinlendirecek, yorgunluğunuz attıracak bir oturma odası dekorasyonu nasıl olmalı ? Kısacası oturma odası dekorasyonu nasıl yapılır ?..

Oturma Odası Dekorasyon Tarzını Belirle

Bunun için ilk olarak oturma odanızda nasıl bir tarz istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Göz yormayan, sade oturma odası dekorasyonu mu yada modern oturma odası dekorasyonu mu  istiyorsunuz öncelikle buna karar verin.

Dekorasyonu Tamamlanmış Oturma Odaları

Oturma odası dekorasyon tarzınızı belirledikten hemen sonra yapacağınız ilk iş, çeşitli örneklere göz atmak olacaktır. Dekorasyon siteleri, (başta binbirdekor.com olursa seviniriz 🙂 ) İnternet üzerinden çeşitli dekorasyon bloglarından ve değişik dekorasyon dergilerinden oturma odası dekorasyon örneklerine göz atmanız olacaktır. Olabildiğince çok örneğe göz atmanızı tavsiye ederiz.

Yeni Oturma Odası Dekorasyonunu Kafanızda Canlandırın

Çünkü ne kadar çok görsel örneği incelerseniz yeni oturma odası dekorasyonunuz için o kadar çok farklı fikre sahip olursunuz. Belli sayıda bir görsel örneğe göz attıktan sonra zaten zihninizde yeni oturma odanız yavaş yavaş canlanacaktır.

Oturma Odası Dekorasyon Örneklerini Harmanlayın !..

Ayrıca çok fazla dekorasyon örneğine göz atarak bu görseller içerisinde ki beğenmediğiniz uygulamaları atmanız, beğendiğiniz uygulamaları ise yeni oturma odanıza katmanız açısından inanılmaz faydalı olacaktır.

Yani incelediğiniz bir oturma odası dekorasyonunda genelini beğendiğiniz, fakat bir kaç beğenmediğiniz ögeyi atabilir veya genelini beğenmediğiniz bir uygulamada sadece bir kaç hoşunuza giden ögeyi oturma odanıza entegre edebilirsiniz.

Oturma Odası Dekorasyon Örneklerimizden İlham Alın

Konu girişinde de bahsettiğimiz gibi binbirdekor.com olarak bu sayfamızda sizlere ilham alabileceğiniz çeşitli örnekleri paragraf aralarında beğenilerinize sunduk. Bu görseller arasından beğendikleriniz veya beğenmedikleriniz mutlaka olacaktır.

Sizlere tavsiyemiz buradaki görseller arasından en beğendiğiniz uygulamaları, duvar kağıdı olabilir, halı olabilir veya niş uygulamaları olabilir, bir araya getirip yeni oturma odanızın dekorasyonuna birebir uygulamanız olacaktır…

Emin olun burada ki görselleri gördükten sonra oturma odanıza bakış açınız tamamen değişecek, sadece aile ahalisinin değil, bu odaya giren hemen herkesin saygısına nail olacak bir oturma odası dekorasyonu elde edeceksiniz…

Umarız faydalı olabilmişizdir arkadaşlar. Eğer bu makale doğrultusunda hareket ederek oturma odanız dekore etti iseniz, hemen alt tarafta ki yorumlar bölümünden bizlere fikirlerinizi ve deneyimlerinizi ulaştırırsanız çok seviniriz…

Yukarıda farklı oturma odası dekorasyon ve dizaynlarından çeşitli örnekleri beğeni ve bilgilerinize sunduk arkadaşlar. Ancak daha farklı alanlar için de daha farklı dekorasyon fikirlerimiz mevcut. Mesela “L Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır ?” yada “Taptaze Salon Dekorasyon Fikirleri” gibi makalelerimizi mutlaka okumanızı öneririz.

One Reply to “Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri ve Örnekleri”

  1. Bu yaşam alanlarında ki duvar dekorasyonları çok güzeller. Benimde kullandığım duvar stickerları var ve bunlara 10 yıl garanti verdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir