Mutfak Perde Modelleri 2024 Mutfak Perde Seçimi Önerileri

Modern Mutfak Perdeleri 2024

Mutfak dekorasyonunuzu nihayet tamamladınız, sıra geldi bu şık dekorasyonu ufak tefek dokunuşlarla daha da güzelleştirmeye. Bunun için biraz aksesuar ve elbette tekstil ürünleri eklemeniz gerekiyor. Tekstil denilince de mutfak içerisinde akla ilk olarak perdeler geliyor tabi ki… Bu nedenle bu sayfamızı siz değerli binbirdekor.com takipçileri için mutfak için perde modelleri ve tasarımlarına ayırıyoruz. Sizler için en kullanışlı mutfak perdeleri ve değişik mutfak perdeleri hakkında detaylı bir araştırma yapıyoruz. Dolayısı ile mutfağınız için hem kullanışlı, hem şık, hem de kimselerde olmayan değişik bir perde modeli arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Mutfak Perdesi Nasıl Olmalı?

Mutfak perdesi konusunda ilk olarak “Mutfağa nasıl bir perde almalıyım?” sorusu aklınıza geliyor muhtemelen. Dolayısı ile ilk olarak bu sorunun cevabını aramakta fayda var. Zira mutfağınızın tarzına, pencerenizin yerleşimine ve tarzına göre bir perde arayarak işe başlamak sizi daha fazla aydınlatabilir. Pencerenize yada mutfak kapısına göre kısa mutfak perdeleri yada uzun mutfak perdeleri mi lazım. Evinizin cephesine göre güneşlik perde yerine ne kullanılır mı? Yada tezgah üstü mutfak perdesi mi lazım detaylı olarak incelemeye başlayalım…

Mutfak Perdesi Seçimi Nasıl Yapılır?

Mutfağınız için seçeceğiniz perde konusunda 4 kriteri göz önünde bulundurmanızı öneririz. Bunlardan ilki stil yada tarzdır. Her şeyden önce mutfağınızın dekorasyon tarzına uygun bir perde seçmelisiniz. Örneğin country tarzı bir mutfağa mı sahipsiniz. O zaman country perde modellerine yönelmeniz gerekiyor. İkinci can alıcı nokta ise pencerenizin boyutu ve konumu. Yani alacağınız perde evye arkasına mı gelecek, yoksa tam boy yada yarım boy bir perdeye mi ihtiyacınız mı var. Mutfak perde seçiminde dikkat etmeniz gereken 3. kriter ise renk ve desen. Burada seçeceğiniz perdenin renk ve desenlerinin de genel mutfak renklerinizle uyumlu olması çok önemli. Son kriterimiz ise perdenin kumaş özellikleri. Zira mutfağınızda kullanacağınız perde kumaşları ışığa, tutuşmaya ve elbette kokulara son derece dayanıklı olmalıdır.

Balkon Kapılı Mutfak Perdeleri

İlk kriter olan tarz konusunu atlıyoruz, çünkü zevk sahibi iseniz mutfak dekorasyon tarzınıza aykırı bir perde satın almayacaksınız zaten. Dolayısı ile bu kriterlerin direk boyut ve konum kriterine geçiyoruz. Efendim en çok merak edilen mutfak perdesi konularından biri mutfak balkon kapısı perdesi. Zira normal bir perde balkon kapısında çok kullanışlı bir seçenek değil. Her balkona giriş çıkışta çekmek gerekiyor sonuçta. Bu nedenle bizler mutfak balkon kapıları için üst resimde gördüğünüz Briz perde yada Briz stor perde modellerini öneriyoruz. Bu perdeler mutfak balkon kapılarında hakikaten inanılmaz kullanışlılar.

Tezgah Üstü Mutfak Perdesi Modelleri 2024

Modern mutfaklarda perde takılabilecek sadece iki yer var. Bunlardan ilki yukarıda bahsettiğimiz balkon kapısı. İkinci ve en önemli olanı ise mutfak tezgahının hemen üstünde yer alan pencereler. Burada stor perdelerin normal perdelere göre stor ve zebra perdelerin çok kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat eğer tezgah üstü pencereniz doğu cepheye bakıyorsa, yani aşırı derece de güneş alıyorsa zebra perdelerden uzak durmanızı öneririz. İlle de zebra perde kullanmak niyetindeyseniz kesinlikle güneşlik kullanmanızı tavsiye ederiz. Zira zebra perdelerin en kalitelisi bile güneşe dayanıklı değil ve bir kaç yıl içerisinde darmadağın oluyorlar.

Mutfak Perdesi Renkleri Desenleri 2024

Gelelim balkon kapısı yada tezgah üstü mutfak pencereleriniz için seçeceğiniz perdelerin desen ve renklerine. Efendim bu konuda ilk olarak mutfak dolabı renklerinizi dikkate almanızı öneririz. Eğer mutfak duvar renklerinizi değiştirirseniz büyük yanılgıya düşersiniz. Zira böyle bir hata da perdelerinizi yada mutfak dolaplarınızı değiştirmeniz maddi açıdan çok zor. Fakat duvar renklerinizi cüzi rakamlara değiştirebilirsiniz. Bu nedenle mutfak dolaplarımıza uygun renk ve desenlerde perdeler seçmenizi öneririz.

Mutfak Perdesi Kumaşı Nasıl Olmalı?

Son kriterimiz olan kumaş konusuna gelecek olursak. Efendim bildiğiniz üzere mutfaklar yemek yapıldığı için sürekli koku ve duman üreten mekanlardır. Bu nedenle ilk olarak kokuyu daha az çeken, aynı zamanda tutuşma özelliği en az olan kumaşlar seçmekte fayda var. Bu nedenle naylon tabanlı mutfak perdelerinden uzak durmak gerekiyor. Keten gibi daha doğal ve dayanıklı kumaşlar, mutfaklar içim ideal perde kumaşı seçenekleri olacaktır.

Mutfak Perde Modelleri 2024

Sizler için mutfak perdelerinin nasıl olması gerektiğini detaylı olarak anlatmaya çalıştık. “Mutfak için hangi perde gider?” yada “mutfak için en ideal perde hangisi?” sorularınıza yanıt aradık. Bunun yanında yukarıda belirttiğimiz kriterler ışığında sizler için hemen alt tarafta bir foto galeri hazırladık. Bu galeriye göz atarak mutfağınız için en uygun, en kullanışlı ve en şık perde modellerini bulabilirsiniz.

Mutfak Perde Modelleri 2024 Kataloğu

“Mutfak Perde Modelleri 2024 Mutfak Perde Seçimi Önerileri” Konusunda 2 Yorum Var

  1. Böyle güzel perdeler paylaştığınız için teşekkür ederim. Fakat verdiğiniz inanılmaz fikirler için özellikle teşekkür ederim. Mutfağıma nasıl bir perde alacağımı düşünürken siz çıktınız karşıma… hem seçim hem de tasarım konusunda harika fikirler vermişsiniz tüm arkadaşlara binbirdekoru bu konuda takip etmelerini öneriyorum.

    1. Merhaba Hatice. Emeğimize gösterdiğin ilgi için ve yorumun için asıl bizler teşekkür ederiz. Ne mutlu bizlere eğer sizlere yardımcı olabilseydik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir