Koltuk Takımı Renkleri ve Trendleri 2024 Modelleri

2024 Koltuk Modelleri ve Renkleri

Bu sayfamızda olduğunuza göre muhtemelen salonunuz yada oturma odanız için bir koltuk takımı almaya niyetlisiniz. Şu sıralar bakınma ve karar verme aşamasındasınız. Eğer tahminimiz doğru ise bu konuda sizlere yardımcı olacağını düşündüğümüz bir makale ile huzurlarınızdayız. Zira bu sayfamızı 2024 koltuk takımı renkleri ve modellerine ayırıyoruz. Dolayısı ile alacağınız koltuk takımları hakkında, “koltuk renkleri nasıl olmalı” yada “en çok tutulan koltuk rengi” gibi bir araştırma içerisinde iseniz bu makaleyi mutlaka okumanızı öneririz.

Modası Geçmeyen Koltuk Renkleri

Koltuk takımları öyle her canımız istediğinde yeni modelini satın alacağımız yada yenileyebileceğimiz ürünler değillerdir maalesef. Bu nedenle renginden tarzına, kalitesinden kullanışlılığına kadar bir çok kriteri ince eleyip sık dokumakta fayda var. Çünkü çuvalla para vererek satın alacağınız bu koltuk takımını, büyük bir ihtimalle, en azından önümüzde ki on yıl boyunca salonunuz veya oturma odanızın baş köşesinde göreceksiniz.

Koltuk Takımı Rengi Seçimi

Bu nedenle koltuk takımınızı satın alırken ilk olarak renk konusunda doğru tercih yapmanızda fayda var. Yıllara göre değişen, anlık moda akımlarının sunduğu renk paletleri yerine daha çok, kalıcı, üst başlıkta da belirttiğimiz gibi her daim trend olan ve modası hiç geçmeyen renkleri tercih etmeniz, yakın bir zamanda yeniden bir koltuk takımına bütçe ayırmamak adına daha yararlı olacaktır.

Gri ve Kahve Koltuk Takımları

Örneğin Gri ve tonlarında ki renkler koltuk takımlarının hem günümüz trendlerine, hem de gelecek modasında her zaman yer alan bir renktir. Kahve yada kapuçino tonları da aynı şekilde. İstikbal, Bellona, Kelebek veya Mondi gibi köklü markaların arşivlerinden 10 yıl önce ki koltuk renklerine baktığınızda bu markaların bir çok ürününde bu renkleri görebilirsiniz. Yine aynı ve daha değişik modern mobilya markalarının günümüz ürünlerinde de Gri ve kahve koltuk takımları hemen tüm koleksiyonlarda rastlanılır ürünlerdir. Bu renklerin artı özelliklerinden biri de evinizde ki bir çok diğer dekorasyon ögesi ile kolay uyum sağlamasıdır.

Koltuk Takımı Renkleri 2024

Yukarıda ki paragrafları uyarı olarak verdik ve gelelim içerisinde bulunduğumuz trend koltuk renklerine göz atmaya… Efendim 2024 koltuk takımı renkleri arasında ilk ve en göze çarpan renk Yeşil. Geçtiğimiz yıl moda olan Chester koltuk takımı modelleri ile yükselişe geçen yeşil renk, şu sıralar çok moda. Fakat bu rengin spor koltuk takımlarından ziyade genel olarak Chester tarzı koltuklarda daha şık durduğunu söylemek hata olmaz.

Koltuk Takımı Renk Kombinasyonları

Yeşil konusuna girmişken su yeşilinin de tıpkı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2024 yılında da trend olacağını, mobilya markalarının yeni koleksiyonlarında da bu renkten vazgeçmedikleri için anlayabiliyoruz. Özellikle hardal tonları ile kombine edilen ürünlere hemen her markanın koltuk takımı koleksiyonları arasında rastlıyoruz.

Yeşil gibi ana renklerden biri olan fakat geçtiğimi yıllarda pek kullanılmayan bir renk olan Mavinin canlı tonları 2024 model koltuk takımlarında sıklıkla kullanılıyor. Gözler alışık olmadığı için biraz tuhaf gelse de kapitone detayları ve gri renk kombinasyonu ile harika durduğunu söyleyebiliriz.

Tabi kırmızı rengi de es geçememek gerekiyor. Hemen her yıl olduğu gibi kırmızı tonlarının bu yıl pek trend olduğunu söyleyemeyiz. Bunun yerine bu ana rengin daha ara tonlarını göreceğiz 2024 yılında. Mesela kiremit yada bordo gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir