Duvar Temizliği Nasıl Yapılır? Duvar Silme Püf Noktaları

Kirli Duvarlar Nasıl Temizlenir?

Duvarlar evlerimizin dekorasyonu açısından en önemli alanlardır. Dolayısı ile bizler duvarları bir ressamın boş bir tuvaline benzetiriz. Dolayısı ile duvar dekorasyonuna çok dikkat ederiz. Duvar kağıdından, duvar rengine, asacağımız aksesuar yada tablolara kadar özenle seçeriz. Fakat duvar temizliği konusunda aynı hassasiyeti göstermeyiz. Sık sık yerleri sileriz, mobilyaların tozunu alırız, halıları yıkarız ama duvar aklımıza hiç gelmez. Taa ki duvar kirleri artık dile gelip “ben buradayım” diyene kadar 🙂 Artık gözle görülür hale geldiklerinde duvar temizliği yapmak gelir aklımıza. Bu sayfada olduğunuza göre muhtemelen sizde aynı durumdasınız. Sağlam ve yine uzun yıllar götürebilecek bir duvar temizliği için İnternet’te araştırma yaparken kendinizi burada buldunuz.

Duvar Nasıl Silinir ?

Tahminimiz doğru ise sizlerde doğru yerdesiniz, zira sayfamıza gelene kadar muhtemelen kafanız zaten çok karışmıştır. Çünkü İnternet’te bir çok yararsız ve alakasız bilgi kol geziyor. Efendim, yok Aspirinle duvar silme, yok bulaşık tabletiyle duvar silme yok beyaz sirke ile duvar silinir mi? gibi karmakarışık bir çok bilgi verilmiş. Burada ise duvarlarınızı en iyi ne ile temizleyeceğiniz hakkında rafine bilgileri sizlerle paylaşacağız. Dolayısı ile temizliğe başlamadan önce burada verdiğimiz bilgilere mutlaka göz atmanızı öneririz.

Duvar En İyi Ne ile Silinir?

Duvar boyaları zaman içerisinde toz ve lekelerden dolayı ilk günkü ışıltısını kaybederler. Duvarlarınızı her daim yeni boyanmış gibi görünmesini istiyorsanız düzenli aralıklarla silmeniz gerekir.  Ancak hemen hatırlatmak isteriz ki duvar silme işlemine başlamadan ve bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlamadan önce duvar boyanızın özelliğine göre nasıl bir temizlik yapmanız gerektiğini öğrenmenizde fayda var. Aksi taktirde duvar boyanıza zarar verebilirsiniz.

Duvar Hangi Deterjanla Silinir?

Örneğin su bazlı veya yağlı boyalı duvarlar leke ve kirlere karşı son derece dayanıklıdır. Dolayısı ile temizliği de oldukça kolaydır. Eğer su bazlı yada yağlı boya uygulanmış duvarlarınız varsa boya markalarının önerdiği yöntemleri kullanmanızı tavsiye ederiz. O yöntemlerden en basiti ise bulaşık deterjanı karışımı. Yarım kova suya dört damla bulaşık deterjanı ekleyerek elde edilen bu karışımı, bir sünger yardımı ile duvarlarınıza tatbik edebilirsiniz. Süngeri karışıma batırıp sıktıktan sonra silme işlemini yapabilirsiniz. Sünger kirlendikçe suya batırıp durulayarak tekrar silmeye devam edebilirsiniz. Unutmayın, su bazlı boyalı duvarlarda asla güçlü yağ giderici ve sert kimyasal maddeler kullanılmaz. Sadece sabun ve su yada beyaz sirke ve su kullanmalısınız.

Duvar Silme Suyuna Ne Konur?

Eğer duvarlarınızda saten alçı uygulaması varsa yani pürüzsüz duvarlara sahipseniz duvarlarınızda saten boya vardır ki burada biraz daha hassas davranmanız gerekir. Çünkü bu tip boyalı duvarları silerken yapacağınız en küçük hata yeni bir boyama işlemi gerektirebilir. Dolayısı ile yine aynı karşımı kullanarak fakat bu defa temizlik malzemesi için firmalardan özel olarak alacağınız hassas yüzeyler için üretilen pamuk özlü temizleyicileri kullanmanız önerilir.

Kararan Duvar Nasıl Temizlenir?

Kirli duvarlar konusunda en çok merak edilenlerden biri de kararan duvar temizliği ile “duvardaki siyah lekeler nasıl temizlenir?” sorusu. Bu durumda olan duvarlar için bir çok farklı yöntem öneriliyor. Mesela limon suyunu su ile karıştırıp mikrofiber bez leke çıkana kadar birkaç kez silmek. İkinci yöntem ise sirke, su, Arap sabunu ve bulaşık deterjanı karışımı. Bu karışımı temiz bir bez yardımıyla duvar üzerine uygulayarak sorunu çözebilirsiniz. Eğer bu lekeler is lekesi gibi inatçı lekeler ise Arap sabunu, karbonat ve su karışımını da deneyebilirsiniz.

Çok Amaçlı Duvar Temizleyici Karışımı

Bazı durumlarda duvarlarınızın temizliği için sudan çok daha fazlasına ihtiyacınız olabilir. Bu durumda özel tarifler gerekir. Örneğin şu tarifle etkili bir karışım elde edebilirsiniz; 1 litre ılık suya 1 tatlı kaşığı bulaşık deterjanını ilave edin.Bunun üzerine ¼ çay kaşığı beyaz sirke ekleyin. Ardından bu su ile duvarlarınızı sopalı bir fırça ile fırçaladıktan sonra mop yardımı ile silin. Kullanacağınız mop ya da bezin beyaz ve tüy bırakmayan bezlerden olmasına dikkat edin. Örneğin mikrofiber bezler kullanın.

Yukarıda bahsettiğimiz bu yöntemlerden sonra duvarda ki lekeler halen çıkmıyorsa yada duvar temizliği konusunda istediğiniz sonuçları elde edemediyseniz duvarlarınızın daha fazla zarar görmemesi adına yeniden boyamanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir