En Güzel Bungalov Ev Modelleri İnceleme

Minik Ahşap Evler Bungalov

“Mükemmel Mimariler” kategorimizde müstakil evler, prefabrike evler ve daha bir çok ev türünden bahsettik zaman zaman sizlere. Fakat son zamanlarda özellikle turistik işletmeler olarak karşımıza çıkan, ülkemizde genel olarak Ahşap Ev olarak adlandırılsa da aslen Bungalov Ev olarak bilinen bu değişik yapılardan hiç bahsetmediğimiz fark ettik ve “Bungalov ev nedir?” sorusunun yanıtını arayan, bu minik ağaç evler hakkında bilgi almak isteyen okurlarımız için bu ev, daha doğrusu tatil konaklama mekanı ile ilgili olarak bir araştırma yaparak bu sayfamızda sizlerle paylaşmaya karar verdik. Eğer bu yaz tatilini böyle değişik bir mekanda geçirmek gibi bir niyetiniz ve keyifle harcamak istediğiniz biraz zamanınız varsa bu makalemizin çok hoşunuza gideceğini umuyoruz.

Bungalov Nedir ?

Konuya girmeden hemen önce son yıllarda literatürümüze giren, daha çok tatil mekanlarında rastladığımız evlerin yani şu Bungalov kelimesinin tam anlamı ile bir açıklamasını yapalım ki sayfamızda konu hakkında hiç bir fikri olmayan okurlarımız var ise normal ahşap evler ile bungalovlar arasında ki farkı daha rahat anlasın.

Bungalov Evler Nasıl Yapıldı ?

Hintçe “Bangala” kelimesinden İngilizceye “Bungalow” olarak evrilen bu kelime, 19. Yüzyılın ortalarında Hindistan’ı koloni haline getiren İngilizlerin gezginler için tasarladıkları, kolay inşa edilen, tek katlı konaklama evleriydi. İngiliz mühendisliği ile yere yakın olarak inşa edilmiş, son derece geniş sarkıt ve saçaklarla korunan, yine geniş sundurmalara sahip bu ev tipi Hindistan’ın sıcak iklimiyle başa çıkmak için düşünülmüş en uygun mimari tasarımdı.

Bungalov Ev Mimari Özellikleri

Aslında son derece basit bir mimariye sahip olan bu evlerin, ön sundurma ve alçak eğimli üçgen çatı gibi özellikleri Bungalov tarzının vazgeçilmez bileşenleridir. bu özellikleri nedeni ile Japonların Gassho tarzı evlerini de anımsatan bungalovlar inşasında ise genel olarak doğada zaten var olan natürel malzemelerin kullanıldığını görüyoruz. Mesela ilk yapıldıkları yıllarda bildiğimiz fıçılarda kullanılan tahtalar bungalovların ilk dış cephe kaplamasıydı.

Bungalov Ev İçi Özellikleri

Bu evlerin mimari tarzlarından sonra da biraz ev içi dekorasyon özelliklerine göz atalım arkadaşlar. Son derece seyrek bir dekorasyon tarzına sahip olan bungalov evlerin içine baktığımızda yapının aslında bir kibrit kutusunu andırdığını rahatlıkla görebiliyoruz. Yeterince geniş ancak basit mobilyalarla döşenmiş bir yaşam alanı ve manzaraya hakim, açık ve geniş bir banyodan meydana gelen ev içinde yemek ihtiyaçları ise terasta karşılanıyor.

İki katlı Bungalov Evler

Aslında bu hatalı bir başlık arkadaşlar, zira bu tip evler 1 bilemediniz 1,5 katlı olarak tasarlanmış orijinalinde. Fakat sonradan sonraya aç gözlü tatil baronları bu evlerin orijinal dokusunu daha fazla müşteri alabilmek adına bozmuşlar elbette. Her ne kadar bu konu da bizimle yarışamasalar da kaçak kat konusunu gerçekleştirmişler 🙂 Fakat Türkiye de olsa tripleks bungalov bile görebilirdik.

Ahşap Bungalov Oteller

Gerçi bu tip bungalov oteller ülkemize de yeni yeni giriş yaptılar. Mesela Akdeniz bölgesinin en güzel şehirlerinden biri olan Mersin’în Anamur ilçesinde böyle bir bungalov otel varmış. Tabi sonrasında bungalov adı altında küçük ahşap evlerden oluşan bir çok otel yada mocamp da ortaya çıktı. Fakat biraz incelerseniz bunların o basit bungalovlardan çok çok daha modern yapılar olduklarını göreceksiniz.

Maldivler Bungalov Otel

Bungalov otel konusunda tek geçebileceğimiz, orijinaline en sağdık kalınarak tasarlanan ve en güzel bungalov evleri ise bir yeryüzü cenneti olan Maldivlerde görüyoruz. Otantik tasarımın modern dokunuşlarla bir araya getirildiği bu evler dünyaca ünlü bir konaklama merkezi haline gelmiş.

Ülkemizde de özellikle ünlü isimlerin mesken tuttuğu bu otelde konakladılar. Mustafa Sandal’ından Mahsun Kırmızıgül’üne kadar bir çok sanatçımız, futbolcumuz ve daha nice sinema ve dizi oyuncumuz bu mekanlarda tatil yaptılar, balayı yaptılar, klip çektiler.

Bizlerde hem bungalov evleri merak eden, hem de farklı bir tatil deneyimi yaşamak isteyen okurlarımız için bahsi geçen bu Maldiv bungalovlarının görsellerini bu keyifli makalemizin paragraf aralarında beğeni ve bilgilerinize sunduk.

Eğer bu yaz hakikaten farklı geçsin istiyorsanız, Hint Okyanusu üzerinde toplamda 1200 ada ve adacıktan meydana gelen Maldivler’in bu meşhur bungalov otellerine bir göz atmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir