Briz Perde Modelleri Fiyatları 2024 Kataloğu

En Son Çıkan Perde Modelleri 2024

Evleriniz için en güzel perdeleri aramaya devam ediyoruz. Bu konuda son olarak özellikle salonların vazgeçilmezi olan salon perde modelleri 2024 örneklerini paylaşmıştık. Daha öncesinde ise en çok satılan perde modelleri arasında yer alan fon perde modelleri ile tül perde modelleri çeşitli markaların kataloglarından sayfalarımıza konuk oldular. Hatta mutfak perde ve yatak odası perde modelleri hakkında da sizleri bilgilendirmeye çalışmıştık. Bu sayfamızda ise basit ancak yerine göre oldukça şık bir tür olan Briz perdeleri masaya yatırıyoruz. Bu perdeler hakkında bilinmeyenleri ve son moda örnekleri bilgi ve beğenilerinize sunuyoruz.

Briz Perde Nedir?

İlk olarak konu hakkında hiç bir fikri olmayan okurlarımızı aydınlatmakta fayda var. Dolayısı ile “briz perde ne demek” sorusunu yanıtlayalım dilerseniz. Efendim bu perdeler genelde kapılar için tasarlanmış perdelerdir. Zira kapı penceresi üst ve alt çerçevelerine monte edilen metal yada ahşap çubuklar arasına gerilen kanatlardan oluşurlar. Bu kanatlar ise tül yada kumaştırlar. Kumaşlar metal yada ahşap çubuklara büzdürülerek takılır ve alt resimde de gördüğünüz gibi doğal bir görüntü elde edilir.

 

Briz Perde Nerelerde Kullanılır?

Son derece kullanışlı bir perde türü olan briz perdelerin özellikle tek kanatlı mutfak balkon kapıları için ideal bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanında fazla giriş çıkış yapılan kapılarda da kullanılırlar. Çünkü perdeler kapı ile birlikte açılıp kapandıklarından her defasında açıp kapama yapmak gerektirmez. Ayrıca Briz perdeleri pencere ile tavan arasındaki mesafenin yetersiz olduğu yerlerde ve mutfak pencerelerinde de kullanabilirsiniz.

Briz Perde Kumaşları

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Briz perdeler basit ve kullanışlı perdelerdir. Fakat bununla beraber kumaş konusunda da inanılmaz seçenek sunarlar. Bu perdelerde dilediğiniz kumaşları kullanabilirsiniz. Mesela yumuşak dökümlü kumaşlar kullanabilirsiniz. Keten yada saten gibi kumaşları tercih edebilirsiniz. Hatta tül kumaşlarını bile kullanabilirsiniz ki bu bağlamda Briz tül perde modelleri en tutulan ürünler arasında yer almaktadır. Çünkü tül daha fazla ışık alır ve mekanın daha aydınlık görünmesini sağlar. Ayrıca zarifliği nedeniyle dekoratif anlamda daha etkilidir. Dekoratif demişken bu perdeleri olduğundan biraz da şık göstermek adına kanatların enden ortasına resimde gördüğünüz gibi kuşaklarda geçirebilirsiniz.

Briz Tül Mutfak Briz Perde Modelleri

Genel olarak mutfaklarda, özellikle de lavabo önü pencerelerde tercih edilen bu perdelerde renkli kumaşlar öneririz. Zira bu tür farklı renkteki kumaşlar mutfağın daha gösterişli görünmesine neden olacaktır. Ancak seçeceğiniz renklerin mutfağınızın genel dekorasyonu ile uyumlu olmasına çok dikkat etmeniz de fayda var. Renk yapalım derken mutfağın olağan kontrastını da bozmayalım 🙂 Bunun yanında özellikle batı cepheli, güneşi bol alan bu tür pencerelerde Briz perdeye güneşlik de takabilirsiniz.

Briz Perde Fiyatları 2024

Efendim Briz perdeler hakkında verdiğimiz bu bilgiler muhtemelen kafanızda bir fikir oluşturmuştur. Şimdi doğal olarak Briz perde maliyetlerini merak ediyorsunuz. Ancak bu perdelerin maliyetini sizlerin zevk ve tercihleri belirler. Zira yukarıda da vurguladığımız gibi bu basit tasarımlı perdelerin en önemli parçası kumaşlardır. Dolayısı ile briz perdelerde seçeceğiniz kumaş ana maliyeti oluşturur. Bu perdelerin diğer aparatı olan Briz perde çubuk fiyatları ise uzunluk ölçülerine ve malzemesine göre 25 TL ile 200 TL arasında değişiyor. Efendim aparatını ve kumaşını ayrı ayrı alıp diktirmekle uğraşmak istemeyenler için piyasada hazır vaziyette satılan briz perdelerde var. Hazır Briz perde fiyatları metrekarende bazında belirleniyor. Bu ürünlerin M² fiyatları ise 30 TL civarında.

2024 Briz Perde Örnekleri

Şimdi gelelim bu perdelerin sizlere fikir verecek örnek uygulama ve çeşitli modellerine. Bunun için hemen alt tarafta bir foto galeri hazırladık. Bu galeri içerisinde farklı tasarım ve kumaşlardan yapılmış briz perde modellerini bir arada bulabilir, eviniz için en ideal tasarımı yada kumaşı burada bulabilirsiniz.

Briz Perde Kataloğu 2024

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir